De geschiedenis van de 2e wereldoorlog met de verschrikkelijke wrede SS
Oorlog is sowieso al iets wat verschrikkelijk is en dan met name de 2e wereldoorlog heeft een indruk achtergelaten op de hele wereld. Veel mensen hebben het nog over de 2e wereldoorlog alsof het de dag van gisteren is. Ondanks dat het al heel erg lang geleden is zie je er nog steeds veel van op tv en in de kranten. Het komt regelmatig voor dat er een documentaire op tv komt die over de 2e wereldoorlog gaat.
Wanneer vond de 2e wereldoorlog plaats?
De 2e wereldoorlog is al heel erg lang geleden, de meeste mensen die het hebben meegemaakt zijn ondertussen helaas al overleden. Dat is natuurlijk heel erg jammer want de verhalen die zij jou kunnen vertellen zijn van onschatbare waarde, niemand kan jou beter vertellen hoe de 2e wereldoorlog was dan iemand die het zelf mee heeft gemaakt. De 2e wereldoorlog heeft maar liefst 6 jaar geduurd tot het voorbij was. Van het jaar 1939 tot 1945 is de oorlog geweest, die uiteindelijk tot 2e wereldoorlog is benoemd.
Hoe is de 2e wereldoorlog begonnen?
De 2e wereldoorlog is begonnen toen Duitsland Polen binnenviel in het jaar 1939. Pas een jaar later in 1940 viel Duitsland Nederland binnen. Nederland gaf zich snel gewonnen en dat al binnen 5 dagen. Uiteindelijk koos de Nederlandse regering ervoor om zich naar Engeland te verplaatsen en wel in Londen. De Nederlanders zaten in het Verenigd Koninkrijk een stuk veiliger dan in Nederland zelf, daarbij was het grootste gedeelte van Nederland platgebombardeerd dus hadden ze geen plaats waar ze konden verblijven.
Wat is de SS?
De SS staat voor de afkorting SchutzStaffel, dat betekent in het Nederlands bescherming afdeling. De SS stond ook wel bekend als de Duitse zwarte helmen. SS waren de lijfwachten van de leider Adolf Hitler, zij moesten hun leider beschermen door ervoor te zorgen dat er niemand bij hem in de buurt kon komen. De SS had dan ook veel taken waaronder kampen bewaken en gevechten verdedigen waarvan het natuurlijk de bedoeling was dat ze wonnen.
Hoeveel mensen zijn er overleden in de 2e wereldoorlog?
In de 2e wereldoorlog zijn er ontzettend veel mensen omgekomen. In totaal wordt er geschat dat er zo’n 55 miljoen mensen zijn gedood, van die 55 miljoen doden zijn er aan de kant van de Sovjet-Unie al 20 miljoen doden gevallen. Tijdens de 2e wereldoorlog kwamen er tussen de 225.000 en 280.000 Nederlanders om, daarvan waren er tussen de 4000 en 6000 soldaten die vochten voor Nederland, de meeste hiervan zijn omgekomen tijdens een gevecht.
Wie was de leider van de 2e wereldoorlog?
Bijna iedereen weet wel wie de leider was van de 2e wereldoorlog, dat was namelijk Adolf Hitler. Een man die in 1889 in Oostenrijk is geboren en daarna de Duitse politici is ingegaan. Hij kwam aan de macht in 1933 en werd daarna ook nog eens staatshoofd in 1934. Tot aan zijn eigen dood in 1945 is hij aan de macht geweest.
Stop met Facebook, 3 redenen
Social media zijn natuurlijk leuk om bij te houden maar het kan veel tijd van je kosten. Als jij lid bent van Facebook dan zal je ongemerkt meer tijd doorbrengen op Facebook dan dat je denkt. Facebook verwijderen is dan ook een goed idee om zo minder tijd achter het scherm door te brengen maar hoe doe je dat nou precies? Facebook verwijderen is een stuk makkelijker dan dat je denkt via de juiste instellingen.
Hoe kun je facebook verwijderen?
Facebook verwijderen is op zich heel makkelijk maar ze willen dat je het niet zo makkelijk kunt vinden, als iedereen Facebook zou verwijderen dan zou Facebook natuurlijk geen lang bestaan meer hebben. Gelukkig is Facebook verwijderen heel erg simpel want het staat bij de instellingen, jij kunt dan nog uit meerdere opties kiezen om te doen zoals dat je het tijdelijk verwijderd. Facebook verwijderen brengt veel voordelen met zich mee, zo heb jij meer tijd voor andere dingen en je brengt
minder tijd door achter het scherm. Ook zul je merken dat jij meer energie krijgt doordat je niet de hele dag op jouw telefoon zit te scrollen, dat is sowieso al iets waar jij veel mee kunt winnen natuurlijk.
Leef met de dag met deze 3 tips
Het is misschien een cliché maar het is echt waar, het leven is te kort om bij de pakken neer te gaan zitten. Je kan heel veel plannen maken voor morgen maar je moet er eerst nog zien te komen. Je moet alles uit het leven halen wat er inzit en ook zelf de slinger ophangen. Het leven heeft veel te geven maar je moet het zelf zien te leven want niks komt naar je toegewaaid, oftewel Carpe diem.
De Carpe diem betekenis
Carpe diem staat letterlijk voor pluk de dag, waarom zou je iets uitstellen tot morgen als je het ook vandaag kunt doen? De enige belofte die jij hebt dat is dat jij vandaag leeft en je weet niet hoe morgen eruit zal zien, de Carpe diem betekenis is dan ook leef het leven wat je nu hebt en kijk daarna pas naar morgen. Het leven houdt ons allemaal al genoeg in greep met werk en familie dus waarom zou je dan daarbuiten ook nog met iedereen rekening houden? Het leven is van jou en jij moet het leven zoals jij het wilt, op die manier wordt het leven best een groot feestje en kun jij ook Carpe diem leven.
Wat kun je met de hypotheekrente?
Dat de hypotheekrente stijgt en daalt dat is altijd al zo geweest maar de laatste tijd lijkt hij alleen nog maar te stijgen. Nu is het wel zo dat de hypotheekrente niet bij iedere bank hetzelfde is en daar kun je veel voordeel uit halen. Het zal natuurlijk niet super veel schelen maar je wilt uiteraard wel de goedkoopste hypotheekrente voor jouw koophuis zien te krijgen.
Hoe vind je de beste hypotheekrente?
De beste hypotheekrente kun je enkel maar vinden door goed uit te zoeken waar hij het beste staat, je zult dus naar verschillende banken moeten kijken. Doe dat niet overhaast want een hypotheek ga je voor heel erg lang aan, als jij dus de verkeerde beslissing neemt kun je daar zomaar voor jarenlang aan vast komen te zitten. Ga langs verschillende banken om te kijken waar jij de beste hypotheekrente kunt krijgen voor het huis wat je op het oog hebt, daar zal heel erg veel duidelijkheid uit komen. Op het moment dat jij verschillende offertes hebt kun jij gaan kiezen uit welke jij het beste vindt, jij hebt hier meer dan genoeg tijd voor om te beslissen met welke bank jij zaken gaat doen.
Hoe aantrekkelijk is de kunstveiling als dagje uit?
Als de kunst jou ligt dan is een dagje naar de kunstveiling zeker een aanrader. Jij zult daar mooie dingen zien die jij normaal niet ziet. Zelfs als jij geen grote kunstkenner bent dan zul je zien dat er mooie dingen via de kunstveiling worden geveild. Misschien ga jij dan zelf ook nog wel zo’n prachtstuk naar huis toe van de kunstveiling.
Wat wordt er op een kunstveiling allemaal geveild?
De meeste mensen die denken dat er op een kunstveiling enkel maar schilderijen worden geveild maar dit is zeker niet waar. Er zijn heel erg veel andere soorten kunst die daar kunnen worden geveild waar jij interesse hebt. Kunst is veel groter dan enkel maar een schilderij die je aan de muur kunt hangen, je zou er versteld van staan wat allemaal via een kunstveiling wordt geveild aan kunst.
Welke soorten kunst zijn er?
Dat er meer soorten kunst zijn dan schilderijen dat is nu duidelijk maar wat is er dan nog meer? Je kunt bijvoorbeeld denken aan een beeldje van een bekende beeldhouwer. Samen met andere bieders ga jij bieden op een item, de hoogste bieder krijgt uiteindelijk het item mee naar huis.
Wat doet het Longfonds voor jou?
Het Longfonds is erg belangrijk, het doet niet alleen in Nederland onderzoek maar doet dat samen met heel Europa. Die onderzoeken worden gedaan omdat sommige longziektes nog steeds niet genezen kunnen worden. Daar wordt hopelijk nog een grote ontdekking gedaan, om die onderzoeken te kunnen doen is veel geld nodig.
Wie werken er samen bij het Longfonds?
Bij het Longfonds werken er veel mensen samen om hopelijk een baanbrekend succes te kunnen ontdekken. Zo werken topwetenschappers, longpatiënten en artsen samen om tot nieuwe ontdekkingen te komen in de hoop dat er nieuwe ontwikkelingen komen die genezend zijn. Zo zijn astma en COPD-longziektes die nog steeds niet verholpen kunnen worden, en waarvan ze hopen een nieuw medicijn te ontwikkelen waardoor mensen beter kunnen worden geholpen.
Wat kun jij doen voor het Longfonds?
Uiteraard kost het geld om die onderzoeken te doen waardoor er regelmatig om donaties wordt gevraagd. Jij kunt het Longfonds steunen door geld te doneren aan hen zodat hun die onderzoeken kunnen doorzetten. Hoe je dit kunt doen is heel erg simpel, sowieso kun je dat vinden op de site maar er wordt ook ieder jaar collecte gelopen. Jij kunt dan makkelijk aan de deur geld doneren aan het Longfonds.
De misdaden uit de jaren 40
In de jaren 40 gebeurde er veel misdaden, het was toen ook makkelijker om aan wapens te komen dan dat het nu is. Nu zijn we veilig omdat niet iedereen met een wapen rondloopt. In de jaren 40 was het ook de tijd van de 2e wereldoorlog, er werden toen dus sowieso heel veel misdaden gepleegd. In de 2e wereldoorlog zijn 55 miljoen mensen overleden doordat ze doodgeschoten zijn tijdens een gevecht om het land te verdedigen.
Hoe zag het leven eruit in de jaren 40?
Je kunt jezelf indenken dat het leven in de jaren 40 er heel anders uitzag dan dat het er nu uitziet, nu leven we in grote luxe in tegenstelling tot toen. Als je alleen al naar de tv kijkt die wij nu hebben dan is het een heel groot verschil met de jaren 40. Vooral omdat er veel verloren is gegaan in de 2e wereldoorlog bleef er weinig over om mee te leven, alles moest weer opnieuw opgebouwd worden en dat heeft een hele tijd geduurd. Gelukkig is alles steeds sterker geworden waardoor het ook tegen meer bestand is en een stootje kan hebben, we zitten qua dat een stuk veiliger. Mede mogelijk gemaakt door: Crimesite
Hoe zagen de straten er vroeger uit?
Vroeger zagen de straten er natuurlijk heel erg anders uit dan nu, nu staan er veel meer huizen en staat het veel voller gebouwd. Toch is het nu makkelijker om een adres te vinden dan vroeger. Vroeger zat je met een stratenboek en beschrijving op schoot. Nu kun je van tevoren kijken waar je moet zijn via streetview zodat jij precies weet waar je moet zijn.
Wat zie je met streetview?
Met streetview kun jij de straten letterlijk zien zoals ze zijn, jij kunt een adres zoeken waardoor jij precies kunt zien waar jij moet zijn. Dat maakt de route toch al een stuk makkelijker als jij weet wat je kunt verwachten, als jij van tevoren kunt kijken dan hoef jij niet meer bang te zijn dat je verdwaald omdat je een verkeerde afslag hebt genomen. Als jij ervoor kiest om samen met een navigatiesysteem te gaan rijden dan wordt de weg vinden een makkelijke opgave, jij hoeft je dan geen zorgen te maken of jij de weg wel zult vinden en of jij op tijd bent. Jij kunt van tevoren zelfs bekijken waar je allemaal langskomt met streetview waardoor jij ook herkenningspunten zult zien.